Gratis juridische bijstand & advies

Gratis schadevergoeding

Wist u dat al onze hulp gratis is? U vraagt zich vast af hoe dat kan. Toch krijgen wij betaald voor het werk dat we doen. Hieronder leggen we uit waarom u nooit iets aan ons hoeft te betalen en waar onze inkomsten vandaan komen

Waarom is onze hulp gratis?

Onze hulp bij het regelen van een schadevergoeding is gratis voor onze cliënten. Wij worden betaald door de verzekeraars van onze tegenpartijen. Dat klinkt wellicht vreemd, maar is eigenlijk heel logisch. Onze kosten vallen onder de zogenaamde BGK. Dat is een afkorting voor buitengerechtelijke kosten en zijn kosten die je in een letselschadezaak maakt zonder naar de rechtszaal te hoeven gaan. In de Nederlandse wet staat dat BGK een onderdeel is van de schade van het slachtoffer. Alle schade die u oploopt moet door de verzekeraar van de persoon die aansprakelijk is voor het ongeluk betaald worden. De BGK dus ook. Daardoor zijn onze diensten dus voor u helemaal gratis.

Wil u onze gratis hulp, advies of meer informatie? Neem dan gerust contact op.

Verzekeraar en tegenpartij

Met de tegenpartij bedoelen we de persoon die of het bedrijf dat verantwoordelijk of aansprakelijk is voor het ongeluk. De meeste mensen zijn echter verzekerd tegen ongelukken waarbij iemand anders letsel oploopt en dus wordt zijn/haar verzekeraar onze en uw tegenpartij. Bij een motorvoertuig (auto, bus, scooter, motor etc.) is het zelfs verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. De kosten die wij maken tijdens onze werkzaamheden worden dus in de meeste gevallen vergoed door verzekeraars. De veroorzaker of aansprakelijke van het ongeluk wordt dan niet opgezadeld met hoge kosten en u kunt gratis een schadevergoeding krijgen.

Tegenpartij zonder verzekering?

Het kan dat de tegenpartij geen verzekering heeft. In dat geval verhalen we onze kosten op de persoon of het bedrijf zelf. Bij een ongeluk in het verkeer gelden weer andere regels. De schadevergoeding wordt dan betaald door het Waarborgfonds Motorverkeer, een fonds dat ervoor zorgt dat slachtoffers van verkeersongelukken toch een schadevergoeding kunnen krijgen. Het Waarborgfonds regelt vervolgens zelf dat ze de kosten terug krijgen van de niet-verzekerde persoon.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

 

Vertel je verhaal via Whatsapp