Gratis juridische bijstand & advies

Hoelang duurt een letselschadezaak?

Hoelang duurt een letselschadezaak eigenlijk? Een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Onze letselschade-experts kunnen een schatting maken, maar uiteindelijk zorgen meerdere factoren ervoor dat de duur van een zaak iedere keer weer anders is. Meestal geldt wel: hoe eerder jij herstelt, hoe eerder jouw letselzaak afgerond kan worden.

Een overzicht van de factoren die de duur van een letselschadezaak beïnvloeden:

 

Complexiteit

De complexiteit van het letsel heeft grote invloed op de duur van een letselzaak. Met andere woorden: bij ernstiger letsel duurt een zaak langer. Om een rechtvaardige schadevergoeding te krijgen, moeten we alle klachten en gevolgen van een ongeluk in kaart brengen. Dat duurt langer als er sprake is van gecompliceerd letsel. Fidelis Letselschade moet aantonen dat jouw klachten een gevolg zijn van een ongeluk en je daar niet vóór het ongeluk al last van had. Dit vergt namelijk meer onderzoek en levert vaak meer discussie op met de verzekeraar. Dit is van invloed op de duur van een schadezaak. Soms moeten we daar een expert voor inschakelen. In dit geval zullen onafhankelijke (medische) expertisebureaus de oorzaak en het gevolg van het letsel beoordelen.


Medische eindtoestand

Een letselschadezaak kan afgesloten worden als de medische eindtoestand bereikt is. Dit betekent dat het slachtoffer hersteld is of er geen verder herstel meer verwacht wordt. In het tweede geval beoordeelt onze letselschade-expert de (financiële) gevolgen voor de toekomst en andere schadeposten. Als de financiële gevolgen voor de toekomst duidelijk zijn, kan de definitieve schade in kaart gebracht worden.


De verzekeraar

De belangenbehartiger van het slachtoffer toont bij de tegenpartij aan wat de (financiële) gevolgen zijn van het letsel. Aan de hand hiervan proberen beide partijen tot een overeenstemming te komen. Als belangenbehartiger wil Fidelis Letselschade de best denkbare schadevergoeding voor haar cliënten regelen. Lange reactietijden door bijvoorbeeld personele onderbezetting of discussies met verzekeraars zijn aan de orde van de dag. Dit zorgt er geregeld voor dat letselzaken aanzienlijke vertraging oplopen. Hoewel beide partijen tot een oplossing willen komen, kan het leiden tot een gerechtelijke procedure. Logischerwijs duurt een letselzaak dan langer.


Cliënt heeft de regie

Er is altijd een mogelijkheid om een letselschadezaak snel af te ronden. Begrijpelijk, maar het heeft alleen vaak geen gunstig effect op de hoogte van de schadevergoeding. Wanneer er vervroegd naar een schadevergoeding gekeken wordt, is er minder tijd voor gedegen onderzoek. Om dit te voorkomen regelt Fidelis Letselschade voorschotten op de uiteindelijke schadevergoeding. Dit is een oplossing voor de (financiële) gevolgen van het letsel tijdens het herstel. Daarnaast bepaal jij zelf of je akkoord gaat met de schadevergoeding. Fidelis Letselschade zal jou hierin adviseren en de haalbaarheid toelichten.

Vertel je verhaal via Whatsapp