Gratis juridische bijstand & advies

Hoofdletsel en hersenletsel

Hoofdletsel

Een hoofdletsel kan ontstaan als gevolg van een ongeval. De ernst van dit letsel kan verschillend van aard zijn. Bij hoofdletsel kan de schedelbasis of het schedeldak beschadigd zijn, maar het kan ook gaan om een gebroken kaak, neus- of jukbeen. Niet alleen lichamelijk zorgt dit letsel voor problemen, maar ook geestelijk heeft het een impact op uw leven. Dit geldt niet alleen voor u, maar ook voor het gezin. Denk hierbij aan inkomensachteruitgang, doordat u door het letsel arbeidsongeschikt bent geraakt.

Hersenletsel

Een hersenletsel als gevolg van een ziekte of een ongeluk wordt een niet aangeboren hersenletsel (NAH) genoemd. Hersenletsel kunt u oplopen door bijvoorbeeld een medische fout, bedrijfsongeval of een verkeersongeval. Onder dit letsel verstaan wij onder meer een hersenschudding, hersenkneuzing of een hersenbloeding. Wanneer u hersenletsel heeft opgelopen, heeft dat meestal een grote invloed op uw leven en dat van uw gezin. De gevolgen van hersenletsel kunnen voor de buitenwereld zichtbaar zijn door bijvoorbeeld beperkingen in het bewegen of in het spraakvermogen. Maar de psychische gevolgen van het letsel zijn onzichtbaar, zoals denken, onthouden, emoties of gedrag.

Als experts op het gebied van letselschade kunnen wij nagaan of u recht heeft op een schadevergoeding voor hoofd- of hersenletsel.

Vertel je verhaal via Whatsapp