Gratis juridische bijstand & advies

Psychisch letsel

Veel slachtoffers van een ongeval hebben last van psychisch letsel of emotionele schade. Voor de buitenwereld is dit niet altijd zichtbaar, maar voor het slachtoffer kunnen de psychische gevolgen van een ongeval ernstige problemen met zich meebrengen die wel eens langer kunnen duren dan het herstel van fysiek letsel. Klachten die u niet zou hebben wanneer het ongeval niet zou zijn gebeurd.

Neem ook bij psychisch letsel contact met ons op. Wij helpen u gratis bij het regelen van een schadevergoeding.

Vormen psychisch letsel

Psychisch letsel bestaat in veel verschillende vormen. Een van de meest voorkomende soorten van psychisch letsel na een ongeval is de angststoornis. Neem bijvoorbeeld de angst om auto te rijden of te fietsen na een verkeersongeval. Een andere vorm is het ervaren van schaamte voor bijvoorbeeld een litteken of verminking. Dat zou kunnen betekenen dat zwemmen of omkleden in het openbaar vervelend is geworden.

Een zwaardere vorm van psychisch letsel is een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Daarbij kan het psychisch letsel zelfs oorzaak worden van nieuwe fysieke klachten. Ook kan een PTSS grote gevolgen hebben voor uw werk en sociale leven.

Iedereen gaat anders om met psychische klachten en op sommigen hebben deze een sterker effect dan op anderen. Maar van welke aard uw bij een ongeval opgelopen psychische klachten ook zijn, Fidelis neemt u altijd serieus en onze expert doet altijd zijn uiterste best deze klachten aan te kaarten bij verzekeraars.

Schadevergoeding psychisch letsel

Het vaststellen van psychisch letsel is vaak lastiger dan het vaststellen van fysiek letsel. Daardoor is het ook ingewikkelder om in kaart te brengen wat de omvang van de schade is die voortkomt uit psychisch letsel. Ingewikkeld betekent echter niet onmogelijk. De expert van Fidelis heeft ruim 25 jaar ervaring met het behandelen van zaken waarin slachtoffers psychische klachten ervaren. Voor een persoonlijke en begripvolle behandeling van uw zaak bent u bij ons aan het juist adres.

De door Fidelis verleende diensten zijn voor onze cliënten altijd volledig gratis.
Neem gerust contact met ons op voor onze hulp of meer informatie.

 

Vertel je verhaal via Whatsapp