Gratis juridische bijstand & advies

Motorongeluk

Motorongeluk gehad? Heeft u daarbij letsel opgelopen? Wij helpen u bij het regelen van een eerlijke schadevergoeding. Onze hulp bij een motorongeluk is volledig gratis, zonder voorwaarden.

Schakel vandaag nog onze gratis juridische hulp in. Neem gerust contact op met onze expert.

Motorongeluk met auto

Een motor en een auto zijn voor de wet gelijk. Belangrijk bij een motorongeluk met een auto is wie er schuld heeft. Heeft de auto bijvoorbeeld geen voorrang verleend of niet goed opgelet, dan ligt de schuld bij de auto en de automobilist moet een schadevergoeding betalen. Maar ook wanneer u zelf (voor een deel) schuld heeft aan het ongeval, kunt u een schadevergoeding krijgen. Wij zoeken dat graag voor u uit.

Neem voor meer informatie of onze gratis juridische hulp contact met ons op.

Motorongeluk als passagier motor

Als passagier achterop een motor een motorongeluk gehad? Dan heeft u recht op een volledige schadevergoeding. Er maakt dan niet uit of de bestuurder van de motor of een andere weggebruiker schuld heeft aan het ongeluk. U bent dan een zogeheten schuldeloze derde, wat betekent dat u zonder mogelijke schuld bij het ongeluk betrokken bent geweest. De veroorzaker van het ongeluk moet de schadevergoeding betalen.

Bezitters van motoren, auto’s en andere motorvoertuigen zijn verzekerd tegen ongelukken, in de praktijk betaalt de verzekeringsmaatschappij uw schadevergoeding.

Meer weten of onze gratis hulp inschakelen? Neem dan contact op.

Motorongeluk met ander motorvoertuig

Voor de wet zijn alle motorvoertuigen gelijk. Bij een motorongeluk met een ander motorvoertuig is belangrijk wie schuld heeft aan het ongeluk. Die persoon moet de schadevergoeding betalen. Ook wanneer u gedeeltelijk zelf schuld heeft aan het motorongeluk kunt u een schadevergoeding krijgen. Alle eigenaren van een motorvoertuig dienen verzekerd te zijn tegen ongelukken.

Meer weten of onze gratis juridische hulp inschakelen? Neem dan contact op.

Motorongeluk met fietser/voetganger

Fietsers en voetgangers worden door de wet beschermd. Als fietser of voetganger krijg je altijd minimaal de helft van de schade bij een motorongeluk vergoed. De rest van de schadevergoeding is afhankelijk van de persoon die schuld heeft gehad aan het ongeval.

Maar ook als motorrijder kunt u letsel oplopen vanwege een fout van een fietser of voetganger. Ongeacht of de fietser of voetganger zelf letsel heeft opgelopen kunt u als motorrijder ook een schadevergoeding krijgen.

Meer weten? Neem contact op voor meer informatie of voor het inschakelen van onze gratis juridische bijstand.

Motorongeluk met een kind

Kinderen jonger dan 14 jaar krijgen altijd 100% van hun schade vergoed. Zij worden vanwege hun leeftijd door de wet beschermd. Is een kind ouder dan 14, dan geldt de schuldvraag van het ongeluk. Vaak zijn kinderen echter fietser of voetganger tijdens een ongeluk en krijgen daarom in ieder geval de helft van hun schade vergoed.
Kinderen die als passagier van een motorvoertuig bij een ongeluk letsel hebben opgelopen krijgen ook 100% van al hun schade vergoed.

Meer weten of onze gratis hulp inschakelen? Neem dan contact op.

Vertel je verhaal via Whatsapp