Gratis juridische bijstand & advies

Smartengeld

Smartengeld, ook bekend als de vergoeding voor immateriële schade, is een vaak gehoorde term binnen de letselschade. Een belangrijke term ook, want in vrijwel alle letselschadezaken speelt het een rol. Maar wat houdt het nu eigenlijk in?

Fidelis letselschade behandeld geen letselschadezaken waarbij er sprake is van mishandeling. Hieronder vallen alle zaken waar opzettelijk pijn of lichamelijk letsel is toegebracht.

Direct schadevergoeding berekenen

1Ongeval
2Uitslag

 

Wat is smartengeld?

Smartengeld is in de letselschade een schadevergoeding voor immateriële schade die is ontstaan ten gevolge van een ongeval. Simpel gezegd is het een compensatie voor alle negatieve gevolgen van het ongeval die niet meetbaar zijn in geld. Alles waardoor uw leven op een bepaalde manier minder leuk is geweest of geworden komt in aanmerking.

Bereken direct gratis uw smartengeld

Hieronder vindt u een greep uit de ongemakken waarbij u voor smartengeld in aanmerking komt:

  • Niet meer (volledig) kunnen uitvoeren van een sport of hobby
  • Psychische klachten of angstgevoelens
  • Ervaren van pijn tijdens en/of na een ongeval
  • Missen van lessen op school
  • Schaamte voor een ontsierend litteken
  • Ondergaan van intensieve en pijnlijke medische behandelingen
  • Niet meer (volledig) kunnen uitoefenen van het beroep
  • Afzeggen van geplande activiteiten/vakanties
  • Moeten laten varen van dromen of ambities

Dit is slechts een kleine selectie uit de vele soorten ongemakken waarvoor u smartengeld kunt ontvangen. Zoals u ziet kunt u schadevergoeding krijgen voor zeer uiteenlopende ongemakken, hoe licht of zwaar de gevolgen daarvan ook zijn. Onze gratis hulp bij het regelen van smartengeld? Neem dan contact op.

Bereken direct gratis uw schadevergoeding »

Hoeveel smartengeld krijg ik?

De hoogte van het smartengeld waar u recht op heeft, wordt door onze experts bepaald op basis van verschillende samenstellende factoren. Er wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de aard, ernst en omvang van het letsel. Daarbij speelt onder meer ook een rol hoe oud u bent, hoe lang u onder behandeling heeft moeten staan, hoe intensief de die behandelingen zijn geweest en of u geheel hersteld bent na het ongeval. Smartengeld staat dus niet vast op een bepaald bedrag, maar wordt door de experts van Fidelis berekend op basis van uw persoonlijke situatie.

Bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld gebruiken veel letselschade-experts en advocaten de Smartengeldgids van de ANWB. Deze gids bevat voorbeelden van daadwerkelijk door Nederlandse rechters toegekende vergoedingen bij allerlei soorten verwondingen. Op die manier geeft de gids een indicatie van hoeveel smartengeld er in een soortgelijke zaak ongeveer kan worden uitgegaan.

De experts van Fidelis Letselschade hebben meer dan 25 jaar ervaring met het inschatten en berekenen van smartengeld.

Heeft u een ongeval gehad en bent u benieuwd hoeveel smartengeld u kunt verwachten, neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op.

Vertel je verhaal via Whatsapp