Gratis juridische bijstand & advies

Ongeluk door een dier

Heeft u of een bekende een ongeluk met een dier gehad? Gebeten door een hond of geschopt door een paard? Wij regelen gratis een schadevergoeding. Al 25 jaar heeft Fidelis Letselschade ervaring met het regelen van schade bij ongelukken met dieren. Voor alle ongelukken met dieren kunt u bij ons terecht.

Gratis hulp of advies? Neem dan contact met ons op

Onze hulp bij ongeluk met een dier

Dieren kunnen onvoorspelbaar reageren en iemand verwonden. Heeft het dier een eigenaar? Dan kunnen wij iemand die letselschade heeft opgelopen bij een ongeluk met een dier helpen. Er moet namelijk iemand verantwoordelijk kunnen worden gehouden. Zodra u met ons contact heeft gelegd, geven we advies en kunnen we uw zaak aannemen.  Wij komen daarna overal in Nederland bij u op bezoek om een goed beeld te krijgen van het ongeluk en de opgelopen schade en verwonding. Daarna regelen we helemaal gratis een schadevergoeding voor u.

Meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Gevolgen en schadevergoeding

Aan een ongeval met een dier kunnen grote gevolgen zitten. Naast de verwonding zelf zijn veel voorkomende gevolgen het missen van werkdagen of ziek melden voor de opleiding. Ook speelt angst voor dieren na het ongeluk vaak een rol. Er valt veel meer onder een schadevergoeding dan veel mensen denken. Zo kunt u voor het (tijdelijk) niet goed beoefenen van een hobby of de hulp van een familielid in het huishouden al een vergoeding krijgen.

De schadevergoeding regelen wij met de verzekeraar van de eigenaar van het dier of de eigenaar zelf. Voor het gehele proces hoeft u niets te betalen. Al ons werk is voor u gratis. Hulp of advies nodig? Neem dan contact met ons op.

Hondenbeet

Het meest voorkomende ongeval met een dier is een hondenbeet. Bent u gebeten door een hond? Dat kan veel vervelende gevolgen met zich meebrengen. Veel mensen ervaren na een hondenbeet, naast pijn aan de wond, een angst voor honden of andere dieren. In de meeste gevallen is de eigenaar van de hond aansprakelijk. Wij regelen dat de eigenaar van de hond of diens verzekeraar een schadevergoeding aan u betaalt.

Meer informatie over hondenbeten

Ander ongeluk met een dier

Hondenbeten komen het meeste voor, maar er zijn natuurlijk veel meer soorten ongevallen met dieren.
Een greep uit de zaken die wij in behandeling hebben gehad:

  • Als fietser gevallen vanwege een overstekende hond
  • Val van een paard
  • Getrapt door een paard

Na hondenbeten komen ongelukken met paarden het meest voor. Als het paard eigendom is van een manege, dan is (de verzekeraar van) de manege voor dat ongeval aansprakelijk. Er kan echter sprake zijn van een deel eigen schuld. In dat geval moet de manege in ieder geval de helft van uw schade vergoeden.

Wil u meer weten of onze gratis hulp inschakelen? Neem dan contact met ons op.

 

Vertel je verhaal via Whatsapp