Gratis juridische bijstand & advies

Auto-ongeluk

Heeft u een auto-ongeluk gehad? Heeft u daarbij letselschade opgelopen en wilt u de schadevergoeding waar u recht op heeft? Wij regelen volledig gratis een schadevergoeding voor u.

Wilt u de schadevergoeding die u verdient? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Auto-ongeluk: waar heb ik recht op?

Bij een auto-ongeluk heb je al snel recht op een schadevergoeding. Standaard geldt: de schuldige betaalt de schadevergoeding. Zijn of haar verzekeringsmaatschappij betaalt uiteindelijk de schadevergoeding, want als autobezitter moet je verzekerd zijn tegen ongevallen. U heeft het recht om voor alle nadelige gevolgen van het auto-ongeluk een schadevergoeding te krijgen. Dat zijn niet alleen voor de hand liggende kosten als schade aan de auto en medische kosten, maar ook voor het missen van werk of school, kosten voor openbaar vervoer of angst in het verkeer kunt u een schadevergoeding krijgen.

Meer informatie over de schadevergoeding
Of neem vrijblijvend contact met ons op

Direct schadevergoeding berekenen

 

(Gedeeltelijk) eigen schuld

Ook wanneer u zelf voor een deel schuld heeft aan het auto-ongeluk kunt u een schadevergoeding krijgen. Het kan zijn dat u voor een kwart of de helft zelf schuld heeft, maar dan wel voor de rest geld krijgt. Normaal gesproken zijn beide chauffeurs verzekerd, waardoor u een schadevergoeding van de verzekeraar kunt krijgen. Het kan zijn dat u veel meer letselschade heeft dan de andere partij. Al heeft u voor een deel eigen schuld, toch moet die schade vergoed worden. Bij een auto-ongeluk gaan wij er altijd voor om zo veel mogelijk schadevergoeding voor u te krijgen.

Neem voor meer informatie of onze gratis juridische hulp contact op

Auto-ongeluk: onbekende dader

Is de dader van het ongeval doorgereden of heeft hij/zij geen gegevens achtergelaten? Dan kunt u alsnog een schadevergoeding krijgen. Het Waarborgfonds voor Motorverkeer is een organisatie die ervoor zorgt dat slachtoffers niet de dupe zijn van een dader die doorrijdt. Het fonds keert een schadevergoeding uit aan het slachtoffer en gaat vervolgens zelf op zoek naar de dader. Een paar zaken zijn belangrijk voor het Waarborgfonds:

  • Heeft u aangifte gedaan bij de politie?
  • Zijn er mensen getuige geweest van het ongeluk?
  • Heeft u bewijs dat het ongeluk is veroorzaakt door een ander motorvoertuig?

Wij helpen gratis wanneer de dader onbekend is. Neem vandaag nog contact met ons op.

Auto-ongeluk: onverzekerde dader

Het kan voorkomen dat de dader van een auto-ongeluk geen verzekering heeft. De meeste Nederlandse autobezitters hebben een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA): een verplichte verzekering die ervoor zorgt dat je verzekerd bent als je zelf een ongeluk veroorzaakt. Heeft de dader toch geen verzekering, dan moet hij of zijn de schade in principe zelf betalen. Kan deze persoon dat niet, dan kunt u toch een schadevergoeding krijgen van het Waarborgfonds voor Motorverkeer. Die organisatie zorgt ervoor dat slachtoffers niet de dupe zijn van iemand zonder verzekering. Het fonds betaalt uw schadevergoeding en verhaalt die kosten zelf op de onverzekerde persoon.

Meer weten of gebruik maken van onze gratis juridische hulp? Neem dan contact op.

Vertel je verhaal via Whatsapp