Gratis juridische bijstand & advies

Psychische klachten na aardbevingen

Aardbevingen zijn de laatste jaren een serieus onderwerp in Nederland. De aarde trilt in Groningen en Drenthe door het boren naar gas en andere grondstoffen en daardoor kan schade aan gebouwen ontstaan. Waar minder aandacht naartoe gaat is het psychische effect van de aardbevingen op mensen die in het gebied wonen. Enkel de gedachte aan het instorten van je woning kan ontzettend veel stress en angst veroorzaken. Psychisch letsel valt onder immateriële schade, wat wil zeggen dat er geen vaste geldwaarde is zoals bijvoorbeeld schade aan een auto. Desalniettemin zijn het klachten die we ontzettend serieus moeten nemen.

Psychische klachten zijn minstens zo ernstig als fysiek letsel en hebben evengoed een negatief effect op uw leven. Zijn de klachten het (onopzettelijke) gevolg van de acties van een ander, dan heeft u vaak recht op een vergoeding: smartengeld.

Lees meer over letselschade bij psychisch letsel

Smartengeld na aardbevingen claimen bij de NAM

In een uitspraak van de rechtbank van Assen op 2 maart 2016 achtte de rechter de NAM aansprakelijk voor door aardbevingen ontstane psychische klachten. Die uitspraak biedt slachtoffers de mogelijkheid om smartengeld te eisen voor psychische gevolgen van aardbevingen die door gasboringen veroorzaakt zijn. Niet enkel voor scheuren in een woning maar ook voor scheuren in de ziel, zoals de rechter het poëtisch omschreef, moet de NAM haar verantwoordelijkheid nemen.

Waarom onze hulp inschakelen

Het blijkt in de praktijk toch best lastig om te krijgen waar je recht op hebt. Grote bedrijven en verzekeraars hebben ervaren vertegenwoordigers die het voor een leek lastig kunnen maken om een eerlijk bedrag te krijgen. Fidelis Letselschade helpt u graag en bovendien helemaal gratis bij het verkijgen van dat smartengeld. Onze expert heeft meer dan 25 jaar ervaring in het regelen van een schadevergoeding en smartengeld bij psychisch letsel. Fidelis neemt uw klachten serieus en zorgt ervoor dat u de maximale vergoeding krijgt.

Wilt u vrijblijvend advies of hulp bij het gratis claimen van smartengeld? Neem dan gerust contact met ons op. Fidelis zorgt dat u krijgt waar u recht op heeft.

Vertel je verhaal via Whatsapp